Fractie

Verkeersveiligheid St. Jorisstraat, Abeelstraat en Peijerstraat.

VerkeersdrempelSteeds meer klachten bereiken ons over de erg hoge verkeersdrempels vanuit onze gehele gemeente. Geluidsoverlast door stoppende en optrekkende auto’s zijn veel gemaakte opmerkingen. Als dit veroorzaakt wordt door vrachtwagens geeft dit behoorlijk meer overlast denk hierbij aan trillingen in de woonhuizen met alle gevolgen van dien. Regelmatig is ook sprake van beschadiging aan de onderkant van de auto’s. Ook de veiligheid, veroorzaakt door hoge drempels op de oversteekplaatsen van de Peijerstraat, staat ter discussie. Auto’s moeten remmen net voordat ze aankomen aan de overkant van de weg en worden dan geconfronteerd met een hoge drempel. Bij het oversteken van de St. Jorisstraat vanaf de Graaf richting Abeelstraat is dit ook het geval.

PNES wil dan ook graag van B & W weten:

– Is het college van B&W het met ons eens dat een aanpassing van de drempel hoogte zeker ook op de aangegeven plaatsen van belang is?

– Is het college van B&W bereid om ook op andere wegen in onze gemeente aandacht aan deze problematiek te geven en dan op te lossen/aan te passen.

– Is het college van B&W bereid om deze problematiek spoedig op te lossen?

– Is het college van B&W bereid in de toekomst zulke hoge drempels niet meer aan te leggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *