Uncategorized

Onze wethouder Hub Meuwissen stelt zich voor

Bedrijfskundige achtergrond

Hub Meuwissen: “Ik ben geboren en getogen in Nieuwstadt, woon alweer een hele tijd met mijn vrouw in Susteren, heb een dochter en ben trotse opa van een kleindochter van anderhalf jaar. In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger in Nieuwstadt en lees, fiets en wandel ik graag. Als echte bètaman met een achtergrond in chemische technologie en bedrijfskunde, ben ik vanaf 1972 werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Mijn politieke loopbaan begon in 1974 in de voormalige gemeente Nieuwstadt waar ik ook wethouder ben geweest. Vanaf 2018 ben ik wethouder van Echt-Susteren.”

Samen denken in oplossingen

De komende jaren richt Hub Meuwissen zich nog meer op het betrekken van de inwoners. “We moeten een dienstbare overheid zijn. Het belang van de inwoners, ondernemers en verenigingen staat altijd voorop. Ze kunnen rekenen op een uitnodigende en meedenkende houding. Met name bij de invoering van de nieuwe omgevingswet en de duurzaamheidsopgaven (warmtetransitie en zonne- en windenergie) worden de inwoners zoveel mogelijk betrokken. Hierbij wordt gedacht in termen van oplossingen in plaats van problemen.”
De verdere ontwikkeling van woningbouw, de projecten rond Nieuwstadt en Pey, de afvalinzameling en het beheer van het openbaar groen behoren ook tot de speerpunten van de komende vier jaar.
Volgens Hub Meuwissen zijn de medewerkers van de gemeente daarbij minstens net zo belangrijk: “Geen service zonder een goed ambtenarenapparaat. Ook onze medewerkers moeten zich thuis voelen in de gemeente en er graag werken. Waardering is hierin het sleutelwoord.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *