Uncategorized

PNES vraagt aandacht voor uitgaansleven Echt-Centrum.

De laatste tijd hebben zich diverse, met name jongere inwoners uit onze gemeente bij PNES gemeld met grote zorgen over de teloorgang van het uitgaansleven in Echt en de impact hiervan op de binding van jongeren aan onze gemeente. Zorgen die de PNES fractie deelt!

PNES staat voor een bruisende gemeente die jongeren aan zich bindt. Naast goede voorziening op het gebied van wonen, werken, onderwijs en sport en recreatie waar veel in geïnvesteerd wordt, is ook een levendig uitgaansleven naar ons inzicht cruciaal voor een bruisende gemeente.

Helaas hebben wij de afgelopen jaren veel horecagelegenheden in ons centrum, waaronder recent de laatste grote uitgaansgelegenheid de Stoba, hun deuren zien sluiten. Een jammerlijke ontwikkeling welke ook een negatieve impact zal hebben op de toekomst van evenementen als carnaval, kermis en Music Night.

Een ontwikkeling die niet alleen in Echt plaatsvindt, maar helaas een landelijke trend is in de kleinere en middelgrote dorpen. Desalniettemin heeft PNES het college verzocht om binnen de ontwikkelingen m.b.t het centrumplan Echt actief de mogelijkheden te gaan onderzoeken voor de realisatie van een nieuwe uitgaansgelegenheid van de jeugd (en alle andere inwoners van onze gemeente).

Een multifunctioneel concept zoals de ECI Cultuurfabriek in Roermond zien wij als een mooi voorbeeld dat past binnen de huidige tijdgeest en past binnen de ontwikkelingen in het centrumplan Echt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *