Uncategorized

Gesprek met onze nieuwe kermiswethouder Peter Ruijten.

Wethouder Peter Ruijten 23

Na de verkiezingen werden de wethouderszetels opnieuw ingevuld. Was de laatste jaren Peter Pustjens onze wethouder kermiszaken, dit jaar kwam Peter Ruijten van de Partij Nieuw Echt Susteren in zijn plaats. Tijd voor een gesprek!

Peter is in Echt op de Graaf geboren. Daar heeft hij lang gewoond. Hij is getrouwd met Ans Bakkes uit Pey en het echtpaar kreeg 2 zonen. (en inmiddels ook een 5 maanden oude kleinzoon!) Hij heeft van de techniek, na een opleiding op de MTS, zijn beroep gemaakt.
Maar naast dat beroepleven en familieleven, mag je Peter een rasechte en bevlogen verenigings- en gemeenschapsmens noemen!. Zijn meer dan 50 jarig lidmaatschap van voetbalvereniging EVV maar ook van Koninklijke harmonie St.Cecilia, getuigen daarvan. Van die harmonie was hij voorzitter van 2003 t/m 2012. Nu is hij erelid. Een groot fan van blaasmuziek is hij ook. Jarenlang was hij muzikaal leider van de Breultaler en de Laatbleujers.

Politiek
En daarnaast heeft Peter ook een mooie politieke carrière. Die begon in 2003, toen Echt en Susteren één gemeente werden. De grote drijfveren waren ook hier, het gemeenschapsgevoel en het voor mensen iets willen betekenen. Politiek bedrijven gaat hem overigens goed af. Zijn partij PNES (Partij Nieuw Echt Susteren – hij nam hiervoor het initiatief in 2009) kwam dit jaar daardoor met maar liefst 4 zetels in de gemeenteraad! Een goed teken. Daar zijn ze met de hele partij uiteraard bijzonder trots op. En aan die 4 PNES zetels kon de raad natuurlijk niet voorbij gaan. De wethouderszetel kwam er daarom als kroon bovenop. Peter vond het prachtig, maar moest er wel even aan wennen na 40 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt.

De allereerste kermisherinneringen:
“Omdat ik geboren en opgegroeid ben in de kern Echt, is het gevoel voor de Echter kermis er altijd geweest. En ben eerlijk, het is toch zeker een fantastisch volksfeest! Als klein menneke stond ik kermismaandag vanaf 08.00 uur in de rij om een dagkaart voor de Jimmy te bemachtigen………
Nu in 2014, is dat enthousiasme niet minder. Op het kermisterrein staan topattracties en in de horeca is erg veel gezelligheid. De georganiseerde reclameactiviteiten voor nagenoeg iedereen, zorgen ervoor dat het een hartverwarmend familiefeest voor ons allemaal is!”

Kermiswethouder
“Uit het voorgaande zullen jullie begrijpen dat mijn wethouderschap, met ook de Echter kermis in de portefeuille, ontzettend leuk is. Het is prachtig deel uit te mogen maken van de Reclamecommissie Echter kermis. Deze commissie doet er alles aan om de kermis te promoten en ervoor te zorgen dat de Echter kermis een volksfeest is en blijft. Een groot compliment in hun richting, is hier zeker op zijn plaats! Voor het waarborgen van dit geweldige volksfeest voor onze burgers, maar ook samen met de exploitanten, blijf ik me nu en in de toekomst, ontzettend graag inzetten. Dat geeft voldoening! Onze Echter Kermis is een begrip in de hele regio en dat moet zo blijven!”

Veel kermisplezier
“En daarom wens ik alle bezoekers van onze kermis, in het smalste stukje Nederland, heel erg veel plezier toe! Laat gezelligheid en saamhorigheid de boventoon voeren, op het kermisplein (met hopelijk goed weer) en in onze horecazaken. Dan wordt onze slogan: ECHTER KERMIS HARTVERWARMEND ook weer waar in 2014!”

Wethouder Peter Pustjens bedankt!
Bij het wisselen van de wethouderszetels, willen we wethouder Peter Pustjens, die heel wat jaren, deel uitmaakte van onze reclamecommissie, heel hartelijk bedanken voor het meedenken, de inzet en zijn vriendschap! Graag tot ziens op de kermis van Echt!