Uncategorized

Echt-Susteren noteert laagste werkeloosheidspercentage van Limburg, werkgelegenheid spectaculair gestegen!

De Gemeente Echt-Susteren is populair als vestigingsplaats bedrijven (10.000 arbeidsplaatsen). De bedrijvigheid en daarmee ook de werkgelegenheid in Echt-Susteren zijn het afgelopen jaar spectaculair gestegen blijkt uit onderzoek van WijLimburg https://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/gemeente-echt-susteren-populair-als-vestigingsplaats-bedrijven-10-000-arbeidsplaatsen/

De gemeente noteerde in december met 3,1 procent zelfs het laagste werkloosheidspercentage van heel Limburg. Echt-Susteren is uitgegroeid tot een van de meest populaire vestigingsplaatsen voor ondernemers in Limburg. “Daaronder ook bedrijven van nationaal- en wereldniveau,” zoals Action, Ecobliss, Holbox, Masita, Gelissen Paardentransport, Animal Embryo Centre en Mourik Limburg zijn daar maar enkele voorbeelden van. Het bedrijfsleven in Echt-Susteren is inmiddels al goed voor ruim 10.000 arbeidsplaatsen. Voor het juiste beeld: de gemeente telt zo’n 31.720 inwoners. De logistiek is de snelst groeiende sector. Maar ook de zorg en de maakindustrie leveren veel gevarieerde werkgelegenheid op.Het beleid dat in de afgelopen jaren gevoerd is levert daarmee zijn vruchten op.

PNES wil de economie en werkgelegenheid in Echt-Susteren verder stimuleren door het vestigingsklimaat in Echt-Susteren aantrekkelijk te houden door concurrerende grondprijzen, geen onnodige regeldruk en een hoog niveau van infrastructurele voorzieningen (bereikbaarheid). De gemeente moet welwillend meewerken met groeiplannen lokale en regionale ondernemers, werkgelegenheid staat voorop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *