Uncategorized

Verbouwing oude raadhuis tot cultureel centrum gestart!

Vandaag is het startschot gegeven voor de verbouwing van het oude raadhuis aan de plats tot een cultureel centrum. Wethouders Peter Ruijten, Peter Pustjens en gedeputeerde Hubert Mackus hebben vandaag het startschot gegeven door symbolisch het projectbord te onthullen.
Eindelijk, na 15 jaar politieke strijd door Peter Ruijten, komt er hiermee een einde aan de accommodatieproblematiek voor verenigingen in de kern Echt. Voor grotere evenementen tot enkele duizenden bezoekers zal tevens binnen het Connect college een accommodatie worden gerealiseerd.
Met de verbouwing van het oude raadhuis tot cultureel centrum wordt niet alleen het accommodatieprobleem voor verenigingen opgelost, maar krijgt het karakteristieke monumentale oude raadhuis weer een zinvolle bestemming en wordt zo voor de toekomst behouden.
Tevens krijgt het oude raadhuis door deze plannen een brede maatschappelijke functie voor alle burgers van onze gemeente van jong tot oud. Er komt ruimte het museum voor de vrouw, een verenigingszaal / cultureel podium en grand café, waardoor de plats hopelijk weer gaat bruisen.
De bibliotheek is inmiddels op eigen verzoek verhuisd naar een winkelpand met het nieuwe concept van een leeswinkel, welke tevens vandaag is geopend. De directie van de bibliotheek was zeer tevreden met het resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *