Vereniging PNES

Laatst regerende wethouder voormalige gemeente Nieuwstadt keert terug in de politiek.

Van 1974 tot 1986 was hij 12 jaar raadslid en wethouder in de oude gemeente Nieuwstadt en Susteren. Nu meer dan 30 jaar later keert Hub Meuwissen vol ambitie terug in de politiek van Echt-Susteren als lijstduwer van PNES (Partij Nieuw Echt-Susteren).

In 1974 startte de politieke carrière van Hub Meuwissen als raadslid in Nieuwstadt, toen nog een zelfstandige gemeente met circa 3000 inwoners. Na 4 jaar oppositie voeren nam hij als lijsttrekker van zijn eigen partij “Lijst Meuwissen” deel aan de verkiezingen van 1978. Dit werd een daverend succes en Meuwissen werd wethouder. Dit was tevens de laatste periode van Nieuwstadt als zelfstandige gemeente. Na de verkiezingen van 1982 werd Meuwissen coalitievoorzitter in de fusiegemeente Susteren. In 1986, na 14 jaar diverse leidinggevende functies bekleed te hebben bij DAF/Volvo ( nu VDL/Nedcar ) veranderde hij van baan en ging in Roermond bij Euramax werken ,waar hij een Europese managementfunctie ging vervullen. Daar deze job moeilijk te combineren was met de politiek ,zette hij een stap terug, maar bleef wel nog tot einde jaren 90 commissielid en hij bleef zich tot de dag van vandaag inzetten voor de gemeenschap van Nieuwstadt, als vrijwilliger binnen het verenigingsleven, waarvoor hij in 2006 koninklijk is onderscheiden in de orde van oranje Nassau.

Anno 2018, sinds 2 jaar met pensioen, zet Hub Meuwissen zich nog steeds in voor de gemeenschap van Nieuwstadt als voorzitter van het Stichtingsbestuur Gemeenschapshuis Nieuwstadt, van buurtvereniging Rond ‘t Centrum, De gezamenlijke buurten en Contactblad VanHoesTotHoes. Daarnaast is hij ook actief op het gemeentelijke terrein als voorzitter van de Energiecoöperatie Echt-Susteren en lid van het Participatieplatform, het adviesorgaan voor het gemeentebestuur m.b.t. Sociale Domein (WMO, Jeugd, Participatie).

Deze maatschappelijke activiteiten nopen Meuwissen om vaak op het gemeentehuis aanwezig te zijn en in dat kader contact te hebben met ambtenaren en bestuurders. In die hoedanigheid denkt hij dan vaak: dat kan ook anders en vooral waarom worden burgers hier niet intensiever bij betrokken of over geïnformeerd. De afstand bestuur/politiek en burger moet verkleind worden. De burger moet (nog) veel meer als klant gezien worden.”

Vooral deze constatering heeft Meuwissen doen besluiten  weer politiek te gaan bedrijven. Zijn keuze voor PNES had hij snel gemaakt. PNES is een partij die niet tegenover, maar tussen de burgers staat! PNES is een echte volkspartij die het belangrijk vindt om kort bij de burger te staan en luistert naar signalen vanuit de bevolking.

Op een kieslijst zijn er twee prominente posities, dit betreft de lijsttrekker en de lijstduwer. In overleg met het bestuur van PNES is dan ook gekozen voor een plek op de lijst als lijstduwer. PNES werkt met het adagio: de meeste stemmen gelden, zodat niet de plaats op de kieslijst maar het aantal stemmen bepalend is. Dus uiteindelijk bepaalt de kiezer wie zijn of haar vertegenwoordiger mag zijn in de gemeenteraad.

Meuwissen wil zijn (bestuurlijke) ervaring ,kennis en capaciteit nu graag gaan inzetten voor de gemeenschap van Echt-Susteren als lid van de gemeenteraad. PNES is verheugd met de komst van Meuwissen en ziet voor hem, gezien zijn achtergrond, ook een mooie rol in de coaching van de vele jongeren binnen de partij die graag een rol in de politiek willen vervullen.

Mocht de situatie zich voordoen, dan heeft Meuwissen ook de ambitie om (weer) wethouder te worden, echter dat is aan u, de kiezer van Echt-Susteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *