Fractie

Wethouder Ruijten neemt kijkje bij verkeersles “De Dode Hoek” op De Bolleberg in Maria Hoop.

SONY DSCVeiligheid in het verkeer is voor PNES al jaren een belangrijk speerpunt. Door kinderen in een vroeg stadium bewust te maken van de gevaren kunnen ongelukken voorkomen worden. Ongelukken met vrachtauto’s , in de zgn. Dode Hoek, komen nog te vaak voor.

In december 2013 werd de leskoffer “De Dode Hoek” door de gemeente aangeschaft op initiatief van SKOEM en Lijst Samenwerking. Middels deze leskoffer maken de scholen de kinderen bewust van de gevaren van de dode hoek van de vrachtwagens. Alle basisscholen van de gemeente Echt- Susteren kunnen gebruik maken van deze koffer. Met behulp van een schaalmodel kunnen de onzichtbare zones rondom de vrachtauto getoond worden.

Diverse scholen hebben de leskoffer al gebruikt en vandaag werkte b.s. de Bolleberg er mee. Firma Heythuyzen stelde gratis een supergrote vrachtauto ter beschikking, zodat de kinderen konden ervaren wat de dode hoek precies inhoudt. Instructeur , dhr. Roy Dirks, legde uit waar de kinderen op moeten letten en om de beurt mochten ze achter het stuur plaatsnemen. De kinderen waren behoorlijk onder de indruk van het grote vlak dat binnen “de Dode Hoek “ valt en hoe goed de aanpassingen in de vrachtauto zijn om een optimaal beeld te hebben.

Ook de initiatiefnemers en de gemeente kwamen een kijkje nemen.
Wethouders Ruijten en Dijcks, raadslid Hendricks, (Lijst Samenwerking) en mevr. Roufs (SKOEM) wilden graag met eigen ogen zien hoe de leskoffer gebruikt wordt.
De kinderen vertelden enthousiast wat ze allemaal geleerd hadden.

Op de foto : een indruk van de les met de vrachtauto.