Uncategorized

Herbestemming dakpannenfabriek de Valk en impuls voor Centrum Echt!

Na jaren van leegstand en verval krijgt het rijksmonument “dakpannenfabriek de Valk” een nieuwe bestemming. De exploitatieovereenkomst tussen de gemeente en investeerder De Boer Vastgoed is vandaag getekend. Doel van de overeenkomst is om het monumentale deel van het complex te restaureren en te herbestemmen, met daaraan aanhakend de realisatie van een Jumbo foodmarkt. Dit “Food & Experience Center de Valk” moet een belangrijke trekker worden voor het winkelcentrum van Echt, dat te maken heeft met groeiende leegstand.

Daarom is actie vereist en moet het gebied geactiveerd worden. Begin 2019 is reeds het tot “Cultuurhuis Edith Stein” verbouwde oud raadhuis aan de Plats officieel geopend, welke de potentie heeft om uit te groeien tot het kloppend hart van het centrum.

Om de verbinding te maken tussen het winkelcentrum met het terrein van de voormalige dakpannenfabriek, gaat de verkeersstructuur in het gebied op de schop. De Diepstraat wordt vanaf jongerencentrum “The Curve” doorgetrokken naar de Sint Janskamp. Het resterende deel van de Diepstraat en de aansluitende Aasterbergerweg worden tot aan de rotonde ingericht als voetgangersgebied. “De Valk” wordt zo geïntegreerd in het bestaande winkelgebied Plats / Bovenstestraat / Ursulinenplein. Het Ursulinenplein wordt toegankelijk vanaf de Zuiderpoort.

Voor verdere informatie zie https://www.echt-susteren.nl/file/2303/download

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *