Uncategorized

Buitengebied krijgt snel internet!

Er is in toenemende mate behoefte aan een snelle internetverbinding bij onze inwoners , instellingen en bedrijven. In de buitengebieden is geconstateerd dat snelle internetvoorzieningen achterblijven ten opzichte van de kernen in het stedelijk gebied.

Het aanleggen is in principe geen verantwoordelijkheid van de gemeente, echter gezien de maatschappelijke behoefte heeft de gemeente Echt-Susteren de afgelopen maanden samen met de gemeenten Beesel, Roerdalen, Roermond, Venlo en Bergen in overleg met marktpartijen onderzocht, onder welke voorwaarden een aanvaardbare businesscase kan worden gerealiseerd. Begin oktober is tussen alle partijen overeenstemming bereikt.

EQT /CIF is als marktpartij bereid gevonden om te investeren. EQT/ CIF legt echter alleen glasvezel aan bij minimaal 50% deelname van het totaal aantal aansluitingen uit de hele regio. Belangrijk is dus dat er voldoende deelname is door inwoners en bedrijven.

In het 4e kwartaal van 2018 wordt gestart met een vraagbundeling en wordt het project gecommuniceerd naar de inwoners. Deze vraagbundeling geeft inwoners de gelegenheid om zich te informeren over het initiatief en eventueel een aanmelding te doen voor een glasvezel abonnement. De vraagbundeling moet duidelijk maken of de norm van minimaal 50% deelname wordt gehaald. Mocht minimaal 50% of meer worden gehaald, dan kan gestart worden met de aanleg van glasvezel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *